Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ: ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ!

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΘΕΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ.... 
Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, φωνάζοντας την απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε στο σπίτι μου να δείτε. Δεν έχει μείνει τίποτα. Πρέπει να φάω.”


ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ ;
ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITE ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ huffingtonpost.it ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΟΣ"
Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή”, ένας πολίτης του Παλέρμο, σε ένα βίντεο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά η “επανάσταση ξεσπάει”. Τώρα στο Μπάρι, ας ρίξουμε μια ματιά στα νέα. Η Malielisa, μια μικρή έμπορος: “Δεν μπορώ να το πάρω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν”.
Όσοι είχαν ήδη δυσκολευτεί να φθάσουν στο τέλος του μήνα, τώρα σέρνονται, όπως εκατοντάδες χιλιάδες : «Δεν έχουμε άλλα χρήματα ούτε ακόμη και για φαγητό», φωνάζει. Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, να φωνάζουν με απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε σπίτι για να δείτε. Δεν έχω αφήσει τίποτα. Πρέπει να φάω”.

«Είμαστε πεινασμένοι, δεν πληρώνουμε». Στα σούπερ μάρκετ υπάρχει αναστάτωση. Κανείς δεν τραγουδάει στα μπαλκόνια και αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια αδιαθεσίας στη χώρα"


ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ (βάλτε μετάφραση google)
Με την  υποχρεωτική καραντίνα υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που δεν έχουν χρήματα για φαγητό. Σε γενικές γραμμές αδιαφορία
"Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ψωμί για να βάλουν στο τραπέζι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι να ταΐσουν τα παιδιά τους. Και όχι, δεν είμαι μια σιωπηλή μειοψηφία που προσκολλάται σε κάποιο απομακρυσμένο βουνό ή που έχει επιλέξει να ζήσει μια ευτυχισμένη αποδυνάμωση από πείνα και στέρηση....
Φαίνεται ότι ένα ολόκληρο τμήμα της Ιταλίας έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό διάλογο και την κυβερνητική ρητορική που μας έχει πνίξει με τη ρητορική της «παραμονής στο σπίτι», των ουράνιων τόμων, των πανό, των συμβουλών για το τι να μαγειρεύουν στο σπίτι χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ανθρώπους ότι αυτή η καραντίνα κοστίζει χρήματα που δεν έχουν. Και δεν έχει να κάνει με χρήματα για πράγματα περιττά, όχι, είναι τα χρήματα για αυτό που είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.