ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2020!
Κανείς Έλληνας που θα ασθενήσει ή και θα χάσει την ζωή του, πιθανόν, από τις παρενέργειες του εμβολίου mRNA που μονοπωλικά θα διατεθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση αυτός ή η οικογένεια του θανόντος.
Ουσιαστικά οι φαρμακευτικές (βασικά η αμερικανική Pfizer, η γερμανική τουρκικής ιδιοκτησίας BioNTech και η επίσης αμερικανική Moderna που εφαρμόζουν τεχνική επέμβασης στα ριβοσώματα των κυττάρων-mRNA) απαλλάσσονται από τις τυχόν παρενέργειες, σε μία πρωτοφανή συμφωνία που εμμέσως πλην σαφώς αποτελεί ομολογία ότι θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.
Εκπρόσωποι μεγάλων νομικών γραφείων των ΗΠΑ, ήδη αντιδρούν στην ρύθμιση καθώς οι εμβολιασθέντες δεν μπορούν να μηνύσουν πλέον ούτε την FDA που με πλειοψηφία 17-4 ψήφισε την έγκριση των εμβολίων.
Ο δικηγόρος Rogge Dunn δήλωσε στο CNBC ότι «Είναι εξαιρετικά σπάνιο να εκδοθεί γενικός νόμος περί ασυλίας, ενώ στις φαρμακευτικές εταιρείες συνήθως δεν προσφέρεται μεγάλη προστασία ευθύνης βάσει του νόμου»
Επίσης οι εμβολιασθέντες δεν μπορούν ούτε να μηνύσουν για τις παρενέργειες που θα τους παρουσιαστούν ούτε τον εργοδότη τους, αν θέσει τον εμβολιασμό ως όρο απασχόλησης.Στην θέση των αγωγών αποζημίωσης το Κογκρέσο δημιούργησε ένα ειδικό ταμείο για να καλύψει τους μισθούς και τα ιατρικά έξοδα για άτομα που έχουν θα τους παρουσιαστούν παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καλύπτοντας τις νοσηλείες τους και αποζημιώνοντάς τους οικονομικά αν είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά στην υγεία τους.
Ανάλογη ρύθμιση θα γίνει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δεσμεύσει και την Ελλάδα: Κανείς Έλληνας που θα ασθενήσει ή και θα χάσει την ζωή του, πιθανόν, από τις παρενέργειες του εμβολίου mRNA που μονοπωλικά θα διατεθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση αυτός ή η οικογένεια του θανόντος.
Ο γραμματέας υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ Alex M. Azar για να περάσει την απαλλαγή των φαρμακευτικών από ποινικές και αστικές ευθύνες, επικαλέστηκε νόμο σχετικά με την έκτακτη ανάγκη του 2005, που εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Υγείας να παρέχει νομική προστασία στις εταιρείες που παράγουν ή διανέμουν κρίσιμες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως εμβόλια και άλλες θεραπείες, εκτός εάν υπάρχει «εσκεμμένη κακή συμπεριφορά» από την εταιρεία.
Η νομική προστασία θα διαρκεί έως το 2024, δηλαδή μια περίοδο που θα έπρεπε κανονικά να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το εμβόλιο κατά του COVID-19 για να είναι ασφαλές και άρα τότε οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να δώσουν 100% ασφαλές εμβόλιο και να έχουν νομικές συνέπειες αν αυτό δεν συμβεί!
Ετσι, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυτές οι εταιρείες «δεν μπορούν να μηνυθούν για χρηματικές αποζημιώσεις σε δικαστήριο» σε περίπτωση που υπάρχουν παρενέργειες ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των προϊόντων για θεραπεία ή προστασία από τον Covid19, αλλά μετά θα είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν ένα «ασφαλές εμβόλιο»!
Ο δικηγόρος Rogge Dunn δήλωσε στο CNB ότι ένας από τους λόγους για την σκανδαλώδη προστασία των φαρμακευτικών έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία απαιτείται να κυκλοφορήσει το εμβόλιο. «Όταν η κυβέρνηση είπε, "θέλουμε να το αναπτύξετε αυτό τέσσερις ή πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως" οι κατασκευαστές είπαν στην κυβέρνηση, "Ναι, αλλά θέλουμε εσείς, η κυβέρνηση, να μας προστατεύσετε από αγωγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων"».
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος και «φωτίζει» την πολιτική των κυβερνήσεων: Γνωρίζουν ότι τα εμβόλια θα έχουν παρενέργειες και πολύς κόσμος ίσως χαθεί, καθώς δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου (τουλάχιστον των δύο αμερικανικών και της τουρκογερμανικής εταιρείας).
Αλλά προτιμούν τις απώλειες, τις οποίες προφανώς θεωρούν ως «λογικές» προκειμένου να υπάρξει ένας μαζικός εμβολιασμός και «ανοσία της αγέλης»
Εκτός και αν κρύβεται και κάτι άλλο που απλά δεν πρόκειται ποτέ να το ανακοινώσουν.
Πάντως τα τέσσερα μέλη του FDA που καταψήφισαν το αίτημα των Pfizer/BioNTech για άδεια χορήγησης εμβολίου έχουν άλλη άποψη.
Tο μέλος της FDA ιολόγος και καθηγήτρια ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δρ. Οβέτα Φούλερ ήταν ένα από τα 4 μέλη της επιτροπής 21 ειδικών της FDA (Υπηρεσίας ελέγχου φαρμάκων) που ψήφισαν «όχι» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer και με επιστολή της στα ΜΜΕ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά από σοβαρές παρενέργειες που δυνητικά θα μπορούσε να προκάλεσει το εμβόλιο.
Συγκεκριμένα αυτό που προβληματίζει περισσότερο την δρ Φούλερ είναι τι συμβαίνει σε όσους έχουν εμβολιαστεί και έρθουν ξανά σε επαφή με τον ιό ή κάποια μετάλλαξή του.
Γι’ αυτό όπως λέει υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία και απαιτούνται κι άλλες κλινικές δοκιμές.
Μάλιστα η ιολόγος παραθέτει μία σειρά από σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από το εμβόλιο της Pfizer, φέρνοντας και το παράδειγμα του αιμορραγικού πυρετού.
«Αυτοάνοσες ασθένειες, υπερφλεγμονή, αλλεργίες ή άλλα άγνωστα (σσ. νοσήματα) – σκεφτείτε τον αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που συμβαίνει κατά την επαναμόλυνση (διαφορετικός μηχανισμός, αλλά η δεύτερη μόλυνση ενός ανοσοποιημένου ατόμου από διαφορετικό στέλεχος ιού προκαλεί ασθένεια). Τι συμβαίνει με τον COVID-19 σε ανοσοποιημένους ξενιστές με την πάροδο του χρόνου»; είπε.
Το νομικό απυρόβλητο φαίνεται να διασφάλισε ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca ως προς τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου κατά του Covid-19 με το οποίο πειραματίζεται. Αυτό προκύπτει από αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που μεταδόθηκε από τις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής.(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020) ΠΗΓΗ
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca κατόρθωσε να διασφαλίσει νομική ασυλία με αντάλλαγμα τη δραστική μείωση της τιμής ανά μονάδα εμβολίου. Σύμφωνα με τη συμφωνία Ε.Ε.-Astra Zeneca, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών-μελών θα είναι αυτές οι οποίες θα καταβάλλουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απαιτήσεων από πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί και θα παρουσιάσουν παρενέργειες και οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε αγωγές. Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει τα νομικά κόστη μέχρι ένα ορισμένο όριο.
Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνεται και από τη συνέχεια του ρεπορτάζ, το οποίο επεκτείνεται και στις διαφορετικές στρατηγικές των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες προφανώς ποντάρουν σε διαφορετικούς τομείς. Εξηγούμεθα.
Η AstraZeneca προτίμησε να εξασφαλίσει νομική ασυλία κατεβάζοντας κατά πολύ την τιμή ανά μονάδα εμβολίου, η οποία τιμή, με βάση άλλο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το Παρίσι, αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 2,5 ευρώ ανά ενέσιμο παρασκεύασμα. Αντιθέτως η γαλλικών συμφερόντων πολυεθνική Sanofi, η οποία συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου με τη βρετανική GlaxoSmithKline (gsk.L) αναμένεται να φθάσει τα 10 ευρώ (11,80 δολάρια) ανά ενέσιμο παρασκεύασμα, όταν και εφόσον το εμβόλιο αυτό εγκριθεί.
Όταν ρωτήθηκε για τη σχετικά χαμηλή τιμή που ζητάει η AstraZeneca, εκπρόσωπος επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να διανείμει ευρέως το εμβόλιο και να μην αποκομίσει κέρδη απ' αυτό στη διάρκεια της πανδημίας.
Αντιθέτως, λοιπόν, η Sanofi και οι συνεργάτες της δεν θα απολαμβάνουν νομικής ασυλίας και θα αναλάβουν όλες τις ευθύνες, άρα και τις αποζημιώσεις σε περίπτωση αγωγών, αν και εφόσον υπάρξουν παρενέργειες σε εμβολιασμένους πολίτες. Πρόκειται δηλαδή για προσεγγίσεις εντελώς διαφορετικές όσον αφορά στο τίμημα στη διεθνή αγορά, αλλά και την έκθεση των φαρμακευτικών εταιρειών έναντι ενδεχόμενων νομικών επιπτώσεων.
Η εμφάνιση απροσδόκητων παρενεργειών αφού ένα φάρμακο έχει λάβει κανονιστική έγκριση είναι σπάνια, όμως η ταχύτητα με την οποία επιδιώκεται η παραγωγή ενός εμβολίου αυξάνει τους κινδύνους για απρόβλεπτες καταστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.