Από τις φτωχότερες περιοχές αναδεικνύεται η Δυτική Ελλάδα. Γιατί;;
Από τις φτωχότερες περιοχές αναδεικνύεται η Δυτική Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είναι η δεύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό των πολιτών της να δηλώνει πως βρίσκεται στα όρια της φτώχειας.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2021 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας στην Δυτική Ελλάδα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην χώρα (28,5%), πίσω μόνο από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη που ανέρχεται σε 29%, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα.
8 στους 10 δηλώνουν ότι το εισόδημα έμεινε ίδιο ή μειώθηκε
To 6,9% των νοικοκυριών δήλωσε ότι το εισόδημα του αυξήθηκε κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ το 26,3% των νοικοκυριών ότι μειώθηκε και το 66,7% των νοικοκυριών ότι παρέμεινε το ίδιο.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αύξηση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας ή σε κοινωνικό αποκλεισμό οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού σε χαμηλή ένταση εργασίας (από 11,8% το 2020 σε 13,6% το 2021) και του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας από 17,7% το έτος 2020 σε 19,6% το έτος 2021.
Μεγαλύτερος κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στους νέους
Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (32,0%).
Το ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών που διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας υπολογίζεται σε 13,6% επί του συνόλου του πληθυσμού αυτής της ομάδας ηλικιών, εμφανίζοντας αύξηση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το έτος 2020. Το ποσοστό για τους άνδρες ανέρχεται σε 12,5% και για τις γυναίκες σε 14,6%.
Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.