Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ; ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «Ισπανικό Stonehenge»

ΚΥΚΛΟΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΜΕΓΑΛΙΘΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων στην τεχνητή λίμνη του φράγματος του Βαλδεκάνιας!



Το ΑΠΕ ΜΠΕ μας ενημερώνει για  μία απρόσμενη παράπλευρη συνέπεια της σφοδρής ξηρασίας που πλήττει την Ισπανία, είναι η αποκάλυψη του Ντολμέν του Γουαδαλπεράλ, ενός μεγαλιθικού προϊστορικού μνημείου, του επονομαζόμενου «Ισπανικού Stonehenge».

Λόγω της ξηρασίας, σημειώθηκε πτώση της στάθμης των υδάτων στην τεχνητή λίμνη του φράγματος του Βαλδεκάνιας, όπου βρίσκεται το μνημείο.

Ο κύκλος των δώδεκα μεγάλιθων τοποθετείται χρονολογικά στο 5000 π.Χ. Σήμερα, είναι πλέον ορατό σε μία γωνία της τεχνητής λίμνης, στην επαρχία Κάθερες της κεντρικής Ισπανίας, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν μείωση κατά 28% της δυναμικότητας του φράγματος.

         

«Είναι έκπληξη, είναι σπάνιο να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο μνημείο», δηλώνει ο αρχαιολόγος Ενρίκε Θεντίγιο του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Ο αρχαιολόγος θα σπεύσει να μελετήσει το μεγαλιθικό μνημείο πριν βυθιστεί και πάλι.

Το Ντολμέν του Γουαδαλπεράλ ανακαλύφθηκε το 1926 από τον αρχαιολόγο Χούγκο Ομπερμάιερ, αλλά η περιοχή πλημμύρισε το 1963 με την κατασκευή του φράγματος από την κυβέρνηση του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Έκτοτε, μόνο τέσσερις φορές έγινε πλήρως ορατό.

Το δημοσίευμα του reuters.

Τα ντολμέν είναι παλαιολιθικά μνημεία αποτελούμενα από σχηματισμούς κάθετων μεγάλιθων. Εχουν βρεθεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Ευρώπης, αλλά λίγα στοιχεία είναι γνωστά για τους δημιουργούς τους. πηγη


Ωστόσο οι 12 δώδεκα πανάρχαιοι μεγάλιθοι σε κυκλικο σχήμα μας θυμίζουν δομή που παραπέμπει σε ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ. Το ιδιο ισχύει αλλωστε και για το Βρετανικο  Stonehenge δειτε το στην κατω φωτογραφία. 

Stonehenge Αγγλια

ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5 ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΗ. ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ. (ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Ναός αφιερωμένος στο ΣΕΙΡΙΟ - Χτίστηκε πριν από 11.500 χρόνια!)


Το συγκρότημα των ναών στο Γκομπεκλί Τεπέ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, χτίστηκε πριν από 11.500 χρόνια και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα.

Το συγκρότημα των ναών στο Γκομπεκλί Τεπέ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της ΓΗΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ (που την ονόμασαν Τουρκία), χτίστηκε πριν από 11.500 χρόνια και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα.

Το συγκρότημα των ναών στο Γκομπεκλί Τεπέ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, χτίστηκε πριν από 11.500 χρόνια και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα.


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΝΙΕΡΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΝΑΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ.

 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΩΣ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ! ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΛΙΝΚ

ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΧΑΙΑΣ
ΤΗΛ. 6993013015



e-mail: georgiavayena@gmail.com
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΒΟΤΣΗ 64, ΠΑΤΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.